Thema: Haagplanten met kale wortel

Haagplanten met kale wortel, blote wortel, losse wortel of “wortelgoed” zijn haagplanten die afgeleverd worden zonder aarde rondom de wortels. Haagplanten met kale wortel zijn een kostenbewust alternatief voor haagplanten met kluit of in pot gekweekte haagplanten.

Wortelgoed is alleen te verkrijgen als de planten in rust zijn, afhankelijk van de weersomstandigheden is dit tussen oktober/november en maart/april.

Het najaar is de beste periode om een kale wortel haag te planten. De grond is nog redelijk warm van de zomer en er zal minder kans zijn  op uitdroging, waardoor de planten na het aanplanten goed kunnen wortelen en zodanig de nutriënten kunnen opnemen die ze nodig hebben. Door te planten in het najaar zijn de planten in het voorjaar goed gesetteld en kunnen ze direct doorgroeien.

Haagplanten met kale wortel drogen snel uit en kunnen gemakkelijk beschadigen. Verpak de wortels in folie of in plastic zakken, zodat ze goed beschermt zijn tijdens het vervoer. Na aankomst op de plantlocatie kunnen ze het beste direct geplant worden.

Hieronder vindt u een overzicht van ons assortiment haagplanten met kale wortel, welke via onze groothandel verkrijgbaar is.

Zoekt u een overzicht van alle planten met kale wortel? Kijk dan bij ons bos- en haagplantsoen.

Uitleg leeftijdscodering bij haagplanten met kale wortel:

1+1 Tweejarig, verplant
1+2 Driejarig, als eenjarig verplant
2+1 Driejarig, als tweejarig verplant
0+1 Eenjarig, gestekte
0+2 Tweejarig, gestekte
0+3 Driejarig, gestekte
2+2 Vierjarig, als tweejarig verplant
1+1+1 Driejarig, tweemaal verplant
1+1+2 Vierjarig, tweemaal verplant
1+2+2 Vijfjarig, tweemaal verplant
1+2+3 Zesjarig, tweemaal verplant